Izbornik

Česta pitanja i savjeti korisnicima

Upute za što jednostavniju i bržu proceduru servisa

Cijenjeni korisnici, kako bi ubrzali proceduru servisiranja Vašeg mobilnog uređaja, pripremili smo upute što je sve potrebno pripremiti prilikom dostave uređaja na servis.

1. Priložite ovjereni jamstveni list ili račun 

Prilikom dostave uređaja na servis donesite i ovjereni jamstveni list ili račun. Bez potpune dokumentacije nismo u mogućnosti servisirati uređaj u jamstvu.

2. Detaljno opišite kvar 

Što je opis neispravnosti na Vašem uređaju detaljniji i točniji, to će popravak biti brži i učinkovitiji. 

Najčešći opisi kvarova

  • Baterija kratko traje / nepravilnost vezana uz bateriju

Navedite koliko dugo (u satima) traje baterija. Napomenite nam koristite li data promet (mailove, društvene mreže, Internet) te koristite li originalnu dodatnu opremu (punjač, bateriju). 

  • Problem sa signalom  

U kojim uvjetima se javlja greška javlja? Pojavljuje li se problem sa signalom na nekom određenom području i u nekim posebnim uvjetima? Svakako napomenite jeste li testirali SIM karticu i koristite li 3G ili 4G mrežu.

  • Ne radi zvučnik / mikrofon

Čujete li vi sugovornika i čuje li sugovornik vas? Je li to povremeno ili stalno, te kakav je signal u trenutku kada se poteškoća javlja?

  • Ne radi zaslon / ekran

Provjerite ima li ikakvih oštećenja. Često se oštećenja dogode i uslijed jačeg pritiska na ekran i nisu vidljiva sve dok se uređaj ne okrene pod određenim kutom prema svjetlosti.

  • Uređaj se sam isključuje / uključuje

U kojim uvjetima se navedena greška događa, opišite kako se kvar manifestira. Primjerice, pali li se uređaj sam nakon gašenja ili ga vi morate upaliti.

  • Ne rade aplikacije​​

Koje točno aplikacije ne rade i što na njima ne radi (blokiraju li, ne otvaraju se ili se ne mogu instalirati)? Aplikacije koje nisu sastavni dio operativnog sustava pametnog telefona potencijalno mogu loše utjecati na ispravan rad uređaja. Proizvođač uređaja ne može utjecati na to hoće li neka aplikacija koja je u vlasništvu trećih uvijek ispravno raditi.

3. Dobro je znati i sljedeće! 

  • Pohrana podataka

Prilikom servisiranja uređaja brišu se podaci s uređaja. Stoga molimo da prije servisa napravite pohranu (back-up) svojih podataka na drugi medij. Ako to ne možete učiniti sami, servis to može napraviti za Vas po cijeni od 98,00 kn. Napominjemo da back-up nije uvijek moguć te da servis ne preuzima odgovornost za pohranu podataka ako ista nije moguća.

  • Dodatna oprema

Molimo da prilikom dostave uređaja na servis uklonite svu dodatnu zaštitu poput maski i slično. Također, ako imate zalijepljeno zaštitno staklo upozoravamo korisnike da je moguće da će se uređaj morati otvoriti prilikom čega može doći do oštećenja zaštitnog stakla, za što servis ne snosi odgovornost.

  • Trajanje servisa

Trajanje servisa ovisi o vrsti neispravnosti na uređaju, raspoloživosti dijelova i uspješnoj komunikaciji s korisnicima. Molimo da uvijek ostavite točne kontakt podatke (telefon, e-mail) kako bismo vas u slučaju dodatnih informacija mogli pravovremeno kontaktirati.

 

Često ste nas pitali i ovo! 

Zašto jamstvo ne pokriva mehaničko oštećenje?

Sukladno uvjetima jamstvenog lista, jamstvo neće biti uvaženo ako je nakon pregleda utvrđeno oštećenje koje je nastalo grubim djelovanjem na uređaj tj. djelovanjem sile (uključujući, bez ograničenja, oštećenja nastala od oštrih predmeta, savijanjem, stiskanjem ili padom itd.) Nažalost, prisutnost gore spomenutog oštećenja nismo u mogućnosti otkloniti unutar jamstvenih okvira prema uputstvima i zakonskim pravima proizvođača.

Moj uređaj nije bio pod vodom, a proglasili ste oštećenje tekućinom!

Bilo koji doticaj s tekućinom ili vlagom može dovesti do oksidacije mobilnog uređaja i korozije na spojevima i kontaktima. To ne znači da je uređaj nužno bio u vodi. Moguće je da ste iz ekstremne hladnoće ušli u toplu i vlažnu prostoriju čime se uređaj orosio.

Osim promjene temperature, treba imati na umu da i slina može imati poprilično štetan utjecaj na mobilni uređaj. Upotrebljavanje mobilnog uređaja na kiši te mokrim ili znojnim rukama, povećava šanse da neka zalutala kap prođe kroz otvore i ošteti spojeve važne za normalan rad uređaja.

Treba naglasiti i činjenicu da oštećenje tekućinom u većini slučajeva neće djelovati odmah jer će spojevi korodirati s vremenom. U svakom slučaju preporučujemo korištenje zaštitnih silikonskih maski ili torbica, koje će štititi vaš uređaj i od mehaničkog oštećenja, ali i od oksidacije.

Zašto se maske i dijelovi isključivo moraju mijenjati na servisu?

Određeni dijelovi uređaja (poput express maski, baterijski poklopci i sl.) se mogu kupiti unutar servisa te ih nije potrebno servisno mijenjati, međutim, svi ostali dijelovi zahtijevaju specifične uvjete otvaranja uređaja i način ugradnje. Navedenim akcijama želimo izbjeći svaku mogućnost stvaranja eventualnih neočekivanih poteškoća koji mogu nastati nestručnim i neovlaštenim ugradnjama, uz napomenu da za svaki ugrađeni dio servis daje šestomjesečno jamstvo te da će svaki pokušaj nepovlaštenog i nestručnog servisa rezultirati prekidom jamstvenih uvjeta.

Što učiniti kada memorijska kartica traži kod nakon servisa?

Ako memorijska kartica nakon servisa traži kod za otključavanje kako bi korisnik iste bio u mogućnosti pristupiti podacima, dolazimo do zaključka da je kartica prethodno koristila nekakav oblik zaštite privatnog karaktera. Servis nije u mogućnosti znati koji ''ključ'' za otključavanje se koristio te rješenje koje možemo ponuditi jest formatiranje memorijske kartice, međutim, navedenom radnjom se gubi sav prisutan sadržaj na istoj.

Samsung logo Nokia logo Huawei logo alcatel logo Evolveo logo Meizu logo Doro logo Wiko logo

2018 © Tech Doctor d.o.o.
Fotografije na web stranici vlasništvo su trećih strana

Izrada web stranice i održavanje: Web Studio d.o.o.

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.

Zatvori